[O1] [01] Szwankujący centralny zamek - kluczyk nie otwiera

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mati93pmi
    Classic
    • 2015
    • 19

Witam, też mam rozgałęźnik ale z anteny Sirio triflex oczywiście ze wzmacniaczem Fm tyle że lubi poszumieć. Kombinować coś z podłączeniem anteny dodatkowej do gniazda FM2 np. w paskach ogrzewania szyby, fajny zestaw znalazłem:

co wy na to?
  • endless
    Drive
    • 2013
    • 67

Witam

Opanowałem temat wyjścia awaryjnego w poprzednim poście ale nie daję mi spokoju źle pracujący centralny zamek. Otóż w czym problem.

1. Czasem jak zamknę centralnym z przycisku to później jak chcę otworzyć też przyciskiem to auto nie reaguje i muszę kombinować baterie z pilota wyjmować naciskać kilka razy itp. i za którym razem się otworzy ale trwa to sporo aha no i jeśli bym próbował normalnie przekręcić kluczykiem w drzwiach to słychać jak tam coś w drzwiach przeskakuje ale rygle nie wychodzą.

2. Próbuję zamknąć samochód przez przekręcenie kluczyka w drzwiach i tak najpierw zamykają się tylko drzwi kierowcy, jak przekręcę w drugą stronę to zamykają się pozostałe. I jak teraz mam auto zamknięte i chciałbym je otworzyć przez przekręcenie kluczyka to dzieje się to co w pkt. 1 i tylko z przycisku daję radę

Miał ktoś takie cuda?

Komentarz

• innotic
      Ambiente
      • 2013
      • 111
      • Octavia I (1U2)
      • AGU 1.8 20VT 150 KM

Jeśli chodzi o pilot to miałem ostatnio podobnie - kilka razy trzeba było ponaciskać przyciskiem żeby zatrybiło i czasem pilot całkiem nie reagował na przycisk - pomagało właśnie wyciągnięcie baterii. Aktualnie pilot mam w naprawie, bo na 90% on jest winowajcą.
      Co do zamykania z kluczyka, to stawiam na słynne mikrostyki. U mnie miałem uwalone w drzwiach lewy przód, lewy tył i prawy przód. Wtedy żeby zaczęła mi migać lampka na drzwiach kierowcy po zamknięciu, musiałem kilka razy przekręcić w prawo kluczykiem. Teraz wystarczy raz lub też jeden klik z pilota. Aha, odnośnie pkt. 1, to możesz mieć też uwalone coś w kasecie drzwi - silniczek elektryczny przesuwa tam taki plastikowy element w górę i w dół i to jego pewnie słyszysz kręcąc w lewo. Tylko nie wiem jak to połączyć z tym niewychodzącym bolcem... Masz wkładkę w klapie bagażnika?
      >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
      >>Link alternatywny<<

Komentarz

• ROBAL_26
        RS
        • 2010
        • 2325
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

endless, na sam początek dobrze by było podłączyć kompa i sprawdzić błędy , problemy z zamkiem może być spowodowane kilkoma przyczynami :
        -mikrostyk
        -zimne luty w zamkach
        -popękane przewody w gumowych przejściach

co do wkładki i jej działania to mogą być uszkodzone elementy ,dobrze by było ja zdemontować obejrzeć i wyczyścić :

Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

Pracuję...